søndag 1 august
19:00 Konsert
søndag 29 august

Slik markerer kirkene i Notodden 22. juli

Klokkeringing kl. 12:00-12:05 i våre fire sokn: Gransherad, Heddal, Lisleherad og Notodden

Utdrag fra dokumentet "Slik markerer kirken 22. juli" på Kirken.no

I år er det ti år siden angrepet på Regjeringskvartalet og på Utøya.
Som en del av lokalsamfunnet skal kirken være med å bære sorgen og de vonde minnene, men også håpet.

Fra klokken 12:00 til 12:05 vil kirkeklokkene ringe over hele landet for å vise alle lokalsamfunn at kirken går i forbønn for de som er berørt.

Minnegudstjeneste i Oslo domkirke
Oslo domkirke ble en nasjonal sørgeplass etter terrorangrepet. Utenfor kirken ble det lagt ned blomster og domkirken har hvert år siden holdt en gudstjeneste den 22. juli. I år sendes gudstjenesten direkte på NRK TV kl. 11.00

Preses i bispemøtet Olav Fykse Tveit holder inngangsord, biskop Kari Veiteberg holder preken og det blir tale ved Jens Stoltenberg. Gudstjenesten er fulltegnet pga. begrensninger ved smittevern, men etter gudstjenesten vil domkirken være åpen. Det er mulighet for å tenne lys og det vil være prest tilgjengelig for samtale.

Hole kirke nær Utøya
I Hole kirke nær Utøya er det minnegudstjeneste klokken 13. Kronprinsparet, kommunalminister Nikolai Astrup og første visepresident Eva Kristin Hansen vil være til stede. Biskop Jan Otto Myrseth er medvirkende.

Av: Ingrid Elisabeth Sandodden   Publisert: 16-07-2021